Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Construction skill

 

Bevezető

A Construction-el megépítheted saját házad, és más játékosoknak is csinálhatsz berendezési tárgyakat. Nem csak jó szórakozás, de más skillekhez is hasznos. 


Kezdés


Először is meg kell venned az első telked. Az Estate Agentnél 1000gp-ért kapsz telket, ő Varrock Castle keleti oldalán van a templommal szemben egy házban. A továbbiakban nála tudod át dekoráltatni a házad valamint másik helyre költöztetni, valamint kapsz tőle egy könyvet amiben minden hasznos információt megtalálsz a házépítésről. Ilyen Estate Agent minden nagyobb városban megtalálható.

Az újabb ház dekorációk és új helyek a szinted növekedésével érhető el.


Amint megvetted az Estate Agenttől a házat már be is mehetsz. A portalt ami a házadba visz Rimingtonban találod (Faladortól délre), de mehetsz a ház teleporttal is (40 magic lvl és 1 earth, law, air rune szükséges).

Ha rákattintasz a protálra választhatsz 3 opció közül. Bemehetsz a házadba, vagy építő módba mehetsz be a házadba, vagy más házába mehetsz.

Go to your house
Bemehetsz a házadba, használhatod a tárgyakat amit építettél, és vendégeket fogadhatsz.
Go to your house (building mode)
Építő módban mész a házban, vendégeket nem fogadhatsz, de ekkor tudsz építeni házadba bútorokat, tárgyakat.
Go to a friend's house
A barátod nevének beírásával bemehetsz a házába, ha otthon van, nem épít, és engedélyezi a vendégeket.

Ha kiválasztottad valamit egy szép házat látsz a töltő képernyőt és azonnal bent is vagy.

Az első házad egy kertből és egy nappali szobából áll, a telekre 20 szobát építhetsz maximum.

Ha meghalsz a házadban a portal elé kerszülsz, és nem vész el semmi ami nálad volt.

Házépítés

Hogy elkezdhess építkezni építő módban kell legyél. Ha nem úgy léptél be a házadba a portalon keresztül akkor kattints a

beállítások fülre és válaszd ki a 'House Options'-t, ezen belül állítsd a 'Building mode'-t 'On'-ra, ha van beállítva bank pined akkor azt be kell üsd ha még nem tetted meg idáig a belépés óta.

 

Építő módban a szobákba építhető dolgok átlátszóan láthatók, ezekre jobb gombbal építhetsz, vagy éppen a meglévő bútort törölheted.


Ha kiválasztottad hogy melyik helyre akarsz építeni, kattints rá jobb gombbal, válaszd a 'Build' opciót, majd megjelenik hogy mit tudsz építeni oda, milyen szint kell hozzá és melyik alapanyagból mennyi. Amihez nincs alapanyagod vagy megfelelő construction szinted az pirossal át van húzva, nem építheted.

Új szobát az ajtón kattintott 'Build'-el építhetsz.

Minden esetben szükséged lesz fűrészre (saw) és kalapácsra (hammer).Némely bútor építéséhez szükség van szögre (nails). Több szög legyen nálad mint amennyi szükséges, mert alacsonyabb construction szinten nem minden szüget sikerül beütni, de minnél jobb fémből készül a szög annál kevesebbet rontasz el. A jobb fából készült bútorokhoz már nem kell szög.


Természetesen lehet törölni a bútorokat és szobákat, jobb kattintással megjelenik a 'Remove' opció, majd egy megerősítés után törlődik a kiválasztott bútor vagy szoba, alapanyagot nem kapsz vissza. Lehetőség van némely bútort fejleszteni, ezt az 'Upgrade' opcióval teheted meg, így nem kell lebontani hogy jobbat építs belőle.

Mint a bútorok, a szobák is szinthez vannak kötve, ám itt alapanyag helyett pénzre lesz szükséged. A megjelenő listában látod a szobát, mennyi construction szint kell hozzá és hogy mennyibe kerül.

Alapanyagok

Az fő alapanyag a deszka (plank), mivel a legtöbb építhető tárgy bútor, erre van a legtöbbször szükség. Több fajta deszka van amit a szintedtől függően tudsz felhasználni: Wood, Oak, Teak, Mahogany. A fákat a fűrészetben alakítják át deszkává Varrocktól keletre. Itt kapsz fűrészt (saw), anyagot (cloth) és szögeket is.  

Magasabb szinten szükséged lesz Limestonera, Marble blocksra, Gold Leaf-re, Magic building crystals-ra. Ezeket a kőművesnél kapsz Keldagrimban. Ezeken kívül még szükséged lehet agyagra (softclay), iron vagy steel bar-ra, és üvegre (molten glass).

Szobák

Szoba Szint Ára Használat
Kert 1 1000 A kert főleg dísznek van, de a itt van a kilépő portal, amiből minimum egynek kell lennie.
Nappali szoba 1 1000 Ez a leg alacsonyabb szintű szoba, 3 székkel a tűz körül.
Konyha 5 5000 Itt készíthetsz ételt. Ahogy jobb bútorokat építesz egyre jobb ételeket tudsz elkészíteni benne. Itt van egy kis kosár a macskádnak is!
Étkező 10 5000 Nyolc ember tud leülni az asztal köré amit ide építhetsz, valamint ide tudod hívni az inasod is.
Műhely 15 10000 Ebben a szobában tudod fejleszteni a Constructionod házad módosítása nélkül bútorok készítésével, amit el tudsz adni másoknak. Szintén itt van lehetőséged Craftingot és Smithinget fejleszteni.
Hálószoba 20 10000 A szobában a ruhásszekrény és az asztal segítségével megváltoztathatod hajad, és ruhád. Két hálószobának kell lennie minimum hogy lehessen inasod.
Skill terem 25 15000 Elsődlegesen más szobákkal való összekötésre használatos, de itt van helye a skill archívumodnak is.
Játék szoba 30 25000 Különféle játékokat építhetsz ide, amivel te és barátaid játszhattok.
Eddzőterem 32 25000 Itt kihívhatod barátaid a saját duel ringedben.
Jelmezes szoba 42 50000 Küldetések, random eventek, és minigameek alatt felgyülemlett cuccaidat teheted el itt épített szekrényeidben.
Küldetés terem 35 25000 Elsődlegesen más szobákkal való összekötésre használatos, de ide kirakhatod a küldetés archívumod is.
Tanuló szoba 40 50000 A pulpituson agyagtáblákra rögzíthetsz varázsigéket. Az elemei üveggömbbel pedig elemi botok típusát változathatod meg.
Kápolna 45 50000 A kápolnát a RuneScape akármelyik fő istenének szentelheted, és az oltáron csontokat ajánlhatsz föl neki.
Portál kamra 50 100000 Ide portálokat építhetsz amivel különböző helyekre utazhatsz.
Szabályos kert 55 75000 A szabályos kertben vannak különböző virágok, dízek hogy megszépítsék a házad terét.
Trónterem 60 150000 Itt tarthatsz audienciát sok barátodnak, valamint itt van a kar amivel aktiválod a kihívás módot.
Várbörtön 65 150000 Ha éptesz egy börtönt a Trónterem alá, ide ledobhatsz embereket a ketrecbe amit különböző horrorisztikus elemekkel díszíthetsz.
Dungeon szobák 70 7500 A dungeonban építhetsz szűk átjárókat, elágazásokat, lépcsőket hogy egy igazi földalatti útvesztőt készíts tele szörnyekkel, csapdákkal és ajtókkal.
Kincses szoba 75 250000 Ide rakhatod a dungeon teljesítéséért járó jutalmat.

Ház vezérlés

Ezt fontos hogy elolvasd, fontos hogy megértsd hogy mehetsz be a saját illetve mások házába. Ne feledd hogy csak akkor látogathatsz vagy fogadhatsz látogatókat ha a házban az építő mód ki van kapcsolva.


Portál lezárása

Amikor a házadban van jobb gombbal rákattintasz a portálra (ez az ahol bejössz és kimész) és kiválasztod a 'Lock portal' opciót. Így nem tud senki bejönni a házadba. Hogy engedélyezd újra, kattints jobb gombbal és újra kattints a 'Lock' opcióra.

Privát Chat/Friends List

Ez a fő beállítása a házadba lépésnek a portál lezárás mellett. A házadba lépés a Friends lista és a Privát chat beállítás alapján működik. Ha a Privát chated 'On'-on van akárki beléphet a házadba. Ha a Privát chated 'Friends'-re állítod csak azok léphetnek be a házadba akik a Friends listádon vannak. Ha a Privát chated 'Off'-ra rakod, senki nem tud belépni a házadba, ez megyegyezik a portál lezárással.

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 20187
Hónap: 544
Nap: 11